m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Kövess minket:

GO UP

Athosz-hegyi Köztársaság – utazás a Szent Hegyre (tervezett dátum: 2022. 09.30-10.02)

Price
Scroll down

Athosz-hegyi Köztársaság – utazás a Szent Hegyre (tervezett dátum: 2022. 09.30-10.02)

per person

Az Experience Balkan csapatának különleges utazása az autonóm, teokratikus Athosz-hegyi Köztársaságba. Az esemény tervezetten 2022. 09.30-10.02 között kerül megrendezésre, de a végleges időpont megadására csak 2022. tavaszán kerül sor.

Az Athosz-hegy (és félsziget) húsz ortodox kolostor otthona, amelyek autonóm köztársaságot alkotnak Görögországon belül. Az Athosz-hegyen csak 21 évet betöltött, keleti ortodox hitű férfiak élhetnek. Egy 1060-ban kelt és máig érvényes bizánci bulla szerint nőknek, gyermekeknek tilos a félsziget területére lépniük.

A félsziget már az 5. században a világtól elszigetelten, remeteségben élő szerzetesek lakhelye. Az évszázadok folyamán kialakuló kolostori közösségek mellett továbbra is fennmaradt a kolostori közösségektől részben független, de manapság csupán néhány szkítire jellemző, idioritmikusnak nevezett szerzetesi életforma. A kolostorokat és a szkítik többségét a koinobitikus, közösségi szerzetesi életforma jellemzi. A szkítik elszórtan vagy egymáshoz közel elhelyezkedő házakból álló szerzetesi települések. A félszigeten elszórtan kisebb épületek, aszkéták lakhelyei, remetelakok is megtalálhatók.

FONTOS! A különleges utazásnak még pontos időpontja nincs.
Részletek hamarosan. A program szervezés alatt.

Jelentkezés:  balkan.calling@gmail.com -on vagy info@almavia.hu