m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us

Kövess minket:

GO UP

Török fürdőséta a Király Gyógyfürdőben (tervezett dátum: 2022.08.29)

Price
Scroll down

Török fürdőséta a Király Gyógyfürdőben (tervezett dátum: 2022.08.29)

per person

Az Experience Balkan csapata 2022. augusztus 29-én ismét megrendezi nagy sikerű török fürdősétáját Magyarország legautentikusabb oszmánkori fürdőjében, a világhírű Király Gyógyfürdőben!

A budai török fürdősétánk keretében – a fürdő vezetőjének kalauzolásában – megismerjük és bejárjuk a XVI. század közepén épült Király Gyógyfürdőt, mely szerintünk az egyik legcsodálatosabb középkori fürdőnk.
A különleges fürdőbejárás előtt együtt megnézzük, hogy mi maradt és mi lett Tojgun pasa 1555-ben épített dzsámijából, megismerjük az oszmánok fürdőkultúráját, Buda legfontosabb törökfürdőit, valamint az Alsó-Víziváros fontosabb látnivalóit.

Fürdősétánk után az 1565-ben alapított “Királyból” kijövet Buda ikonikus rertó presszójában, a Bambiban beszélgetünk még a Balkánról, törökökről, jövőbeni programjainkról, illetve bármiről.

FONTOS! A fürdő hosszú évekig tartó régészeti feltárás és felújítás előtt áll! A munkák bármikor elkezdődhetnek, így lehet, hogy ez a fürdőséta lesz az utolsó! Fedezzétek fel velünk a Király Gyógyfürdőt, úgy ahogy már biztosan sosem fogjátok látni! 

A program időpontja: 2022. augusztus 29.

A fürdőséta során fürdés nem lesz, mert a Király fürdő hosszú évekre bezárt (jelenleg nem üzemel), de bejárjuk annak ikonikus helyiségeit, fürdőtermeit is, megismerjük történetét, építészetét, rejtett helyiségeit, jelenét…., és talán a jövőjét is.

Gyönyörű animációs videó a Király Gyógyfürdőről Tóth Imre fotóiból: https://www.youtube.com/watch?v=wZzwc6ZJnsI

Az eseményről bővebben ezen a linken olvashatsz. Jelentkezés és a részvétellel kapcsolatos információk kizárólag a balkan.calling@gmail.com-on kérhetők.

(Megjegyzés: a program nem ingyenes. A programot egyesületünk adományozóinak – önkéntes munkában szervezzük)

Célállomás : Király Gyógyfürdő

Indulás : 2022. augusztus 29.

Érkezés : 2022. augusztus 29.